Veiligheidscertificaat

Alle bij de FNRS aangesloten manegebedrijven moeten in het bezit zijn van het Veiligheidscertificaat. Dat heeft een reden. Paardrijden is een geweldige sport die door veel mensen in Nederland wordt beoefend. Vanzelfsprekend is paardrijden niet geheel zonder risico's. Vanuit de sport zelf, maar ook van buitenaf wordt de druk op veiligheid steeds groter. De FNRS streeft naar kwaliteit en veiligheid.

Veiligheid waarborgen

Om de veiligheid in de paardensport te waarborgen hebben de FNRS, de KNHS en de SRR samen met Consument en Veiligheid, de Stichting Veilige Paardensport opgericht. De belangrijkste taak van deze stichting is het uitgeven van veiligheidscertificaten aan hippische accommodaties. Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijbaan en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden zijn de verplichte aanwezigheid van een BHV-er, de verplichting van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, het onderhoud van het harnachement en een ongevallenregistratie.

Keurmerkinstituut
fnrs

De afgifte van het veiligheidscertificaat staat onder toezicht van het onafhankelijk Keurmerkinstituut en komt tot stand na een deskundige en grondige keuring. Voor de accommodaties en de verenigingen die zijn aangesloten bij de FNRS, de KNHS en de SRR is het veiligheidscertificaat verplicht.


De Nieuwe Ark

Op onze manege hechten wij veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Uiteraard is Manege De Nieuwe Ark in het bezit van een Veiligheidscertificaat. De hoogwaardige kwaliteit van onze manege is bovendien door de FNRS gewaardeerd met maar liefst drie sterren!