Wedstrijd Dag

Wat moet je allemaal doen op zo’n dag?

Ga je andere lesgenoten eens aanmoedigen. Dan weet je meteen hoe het in zijn werk gaat. Als je meteen mee wilt doen hier een korte uitleg.

Wees een uur voor je moet rijden aanwezig. Ben je dat niet, dan mag je niet meer meedoen.
Lever meteen je ruiterpaspoort in bij het secretariaat. (boven in de kantine)
Meld je dan even bij de persoon in de stal, zij zullen jullie vertellen wanneer je klaar moet zijn met poetsen, wanneer je op mag gaan zadelen en wanneer je naar de kleine bak moet om in te gaan rijden.
Daarna meld je je aan in de kleine bak, zij staan meestal bij de deur. Zij zullen je vertellen wanneer je bij je pony/paard moet zijn.
Zorg dat je rond je starttijd in de buurt van de stal bent. zodat de mensen die meehelpen op deze dag je niet hoeven te gaan zoeken. Zij hebben het druk genoeg. Als je moet overnemen ga dan op tijd naar de bak waar los gereden wordt.
Ga lekker losrijden en rijd je proef.
Je hoort dan of je je pony/paard mag doorgeven aan een ander of dat je deze terug mag brengen naar de stal
Je kunt dan wachten op de prijsuitreiking. Je bent de hele dag op de manege welkom.
Oh, ja. Op een wedstrijd hoort je paard netjes te zijn gepoetst en te zijn gevlochten. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Ook als je een pony/paard overneemt en hij is niet goed gepoetst dan mag je best even een borstel halen en de vlekken wegpoetsen.

Oké, en dan nu iets uitgebreider
Je moet minimaal een uur voor je starttijd aanwezig zijn. Ben je dat niet, dan mag je niet meer meedoen. We zijn hier erg streng op. De wedstrijd kan namelijk inlopen en als de ruiters dan niet aanwezig zijn dan loopt de planning erg in de war. Meld je meteen aan bij binnenkomst bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine, zodat het secretariaat weet dat je er bent.

Meld je ook aan bij de persoon in de kleine bak en op stal. Hij/zij kan meteen vertellen of de starttijd nog ongeveer klopt. De mensen die meehelpen met de wedstrijd kun je herkennen aan de gele petten.

Natuurlijk ben je ook op tijd om je pony (of paard) mooi te maken (poetsen, eventueel vlechtjes maken in de manen en de staart uitpluizen, noem maar op).

Je kunt voor de wedstrijd een wit schabrak onder het zadel doen (in plaats van de gewone manege schabrakken). De witte schabrakken zijn aanwezig op de wedstrijddag. Je kunt hier om vragen bij het wedstrijdsecretariaat.

Tijdens een proef
Je begrijpt dat iedereen evenveel recht heeft om rustig zijn of haar proef te rijden. Dit betekent dat het op stal rustig moet zijn (is ook wel zo prettig voor de pony’s en paarden) en dat je tijdens een proef niet naast de bak mag lopen. Tussen de proeven door heb je daar de gelegenheid voor. Op stal geldt dat alleen degene als eerstvolgende aan de beurt is in de gang klaar mag staan.

Klaar met je proef
Nadat je je proef gereden hebt, zet je jouw pony (of paard) weer netjes op stal. Wanneer er niemand meer na jou op de pony (of het paard) moet rijden, moet je de vlechtjes (wanneer je deze gemaakt hebt) er uit halen en het tuig terug hangen in de zadelkamer. De witte schabrakken kun je in de zadelkamer neerleggen. Wanneer je dan klaar bent, is het waarschijnlijk al bijna tijd voor de prijsuitreiking.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is in de kantine.
Bij de prijsuitreiking krijg je natuurlijk te horen hoeveel punten je hebt gehaald en of je misschien door kan naar de volgende proef. Ook hebben we vaak leuke prijsjes. Je moet dan wel zelf bij de prijsuitreiking zijn. Of hebben afgemeld bij het secretariaat.

Dagkampioen
De dagkampioen is diegene die de meeste punten heeft behaald. We hebben een dagkampioen op de zaterdagavond, eentje op de zondag ochtend en een op de zondag middag. Als twee mensen hetzelfde punten aantal hebben gehaald, wordt er naar de laatste 10 punten gekeken.

Wedstrijd commissie
Iedere wedstrijddag hebben we een aantal vrijwilligers die zich inzetten om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen. Die zijn te herkennen aan de gele petten. Er is ook een commissie in het leven geroepen. De commissie bestaat uit; Koen, Rikkert, Carla, Catje en Yvon

Ik kan niet meedoen
Als je niet mee kan doen aan de wedstrijd, meld je dan op tijd af! Soms merken we dat mensen zich niet afmelden. Dit is niet alleen vervelend voor de ruiters die na jou moeten, maar het levert ook een hoop vertraging op.

Als de startlijst hangt dan moet je sowieso betalen!
Je bent zelf verantwoordelijk dat je de regels kent.