Theorie Examen

Bij of vóór sommige proeven moet eerst een theorie-examen afgelegd worden. Zo'n examen bestaat uit 10 vragen waarbij je steeds kan kiezen uit 3 antwoorden. Meestal zijn het vragen waar je als ruiter in de praktijk al mee te maken hebt gehad en zijn ze niet zo moeilijk.

Je moet je theorie maken op het moment dat je start in de F2, F4, F6, F8 en F10.
Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord (max. 3 fout) en de bijbehorende proef goed hebt gereden en in totaal voldoende punten hebt behaald (210 pt) slaag je voor je theorie-examen en mag je verder naar de volgende klasse. Let er wel op dat bij verschillende proeven de theorie-eisen wat anders zijn.

Hier op de manege is het de bedoeling dat je je theorie examen op maandag in de week voor de wedstrijd maakt. Dit is om minder spanning op de wedstrijddag te hebben en omdat het ook erg druk is voor de mensen op het secretariaat op zo’n dag.

Op die avond kun je nog vragen stellen en daarna je theorie maken. Als je moeite hebt met lezen kan de theorie ook mondeling afgenomen worden. Geef dit dus van te voren door. Kun je echt niet op maandag, maak dan even een andere afspraak.

De kosten van het diploma € 5,00 moeten voldaan worden als je je theorie maakt. Voor de F12, F14, F16, F18 en de F20 hoef je geen theorie meer te maken, maar moet wel je diploma worden aangevraagd.
Het reglement FNRS-ruiteropleidingen zoals die in het boek staan zijn te downloaden.