FNRS Wedstrijd

Aanstaande zaterdagavond 17 september organiseren we de eerstvolgende FNRS wedstrijd. De startlijst is als volgt:

Tijd Proef Naam Paard / Pony
19:00 11 Kirsten de Boer Mido
19:07 7 Bianca Schmeitz Walette
19:14 7 Chantal vd Zanden Ginley
19:21 7 Eva Relou Leavy
19:28 5 Kieran Schmeitz Kirsten
19:35 5 Elze Jansen- van Duijnhoven Diane
19:42 3 Ela van den Heuvel Love You
19:50 8 Linde Zoetelief Marcia
19:57 4 Esmay van Meel Partout
20:04 6 Lonneke Hofmans Jet
20:11 9 Anne-Lou Martin Marcia
20:18 10 Lotte Schade van Westrum Night Pearl
20:25 10 Lara Schmeitz Diane
20:32 11 Kyra van Vliet Amelio
20:39 13 Christel Reijnders Henkie
20:46 13 Tamara Schmitz Regedor
20:53 16 Masha Noot Times Square
21:00 5 Peter Linschoten Love You

Op onze manege hebben we ongeveer 6 of 7 keer per jaar een FNRS dressuurwedstrijd. Deze worden gehouden op zaterdagavond en op zondag. Kijk in de agenda voor de data.

Tijdens de FNRS proeven leert de ruiter stapsgewijs kennismaken met de basisgangen van het paard. Mede door het rijden van deze proeven raakt de ruiter vertrouwd met de gang van zaken in de paardensport, waar hij desgewenst ook verder in door kan groeien.
De dressuuropleiding begint makkelijk met proeven zonder galop en eindigt met proeven op hoog niveau. In totaal zijn er 20 F-proeven, waarvan een aantal wordt ondersteund met een theorie-examen. Per afgelegde proef moet door de ruiter minimaal 210 punten worden behaald. Je krijgt dan een promotiepuntstempel in het ruiterpaspoort bij de betreffende proef. Zodra voldoende promotiepunten zijn behaald (3 promotiepunten per proef), kan een ruiter doorstromen naar een hoger niveau. Iedere ruiter kan instromen tot en met het niveau van de F6-proeven. Het aanvangsniveau wordt bepaald door de instructeur.

Diploma proeven
Bij de F2, F4, F6, F8 en de F10 moet je theorie leren. Het aantal foute antwoorden wordt (maximaal 3) van je totaal bij elkaar gereden punten afgetrokken. Het aantal overgebleven punten moet dan minimaal 210 zijn. De theorie vind je in het boek 'Leer paardrijden met plezier'
Alle even F-proeven geven recht op een diploma.

Het boek 'Leer paardrijden met plezier'In het leerboek van de FNRS vind je alle theorie en alle proeven. Bovendien wordt van stap tot stap beschreven hoe je met een paard om moet gaan; van je paard of pony vasthouden tot aan moeilijke dressuuroefeningen zoals schouderbinnenwaarts. Oftewel van proef F1 tot en met F20. Het FNRS handboek kost € 14,95 en kun je kopen op onze manege.

Waarom F-proeven
Door middel van het behalen van de diploma’s van de F-proeven is het voor elke manege in Nederland te zien op welk niveau er gereden kan worden. Zo kan een manege in Drente zien wat een ruiter afkomstig uit Limburg aan kan, een moeilijk paard, of is een makkelijk paard toch beter, kan deze ruiter goed rijden of is deze ruiter net begonnen.

FNRS-ruiterpaspoort
Heb je al een ruiterpaspoort? Deze moet je hebben om de wedstrijden te mogen rijden. Wij schrijven de wedstrijden in het paspoort op en hebben jouw ruiterpaspoortnummer nodig om eventueel diploma’s aan te kunnen vragen.

Ik heb geen ruiterpaspoort?
Heb je nog geen ruiterpaspoort dan kun je deze aanvragen aan de bar. Je kunt al wel meedoen. Bewaar je protocol en dan vullen we je ruiterpaspoort in zodra je hem binnen hebt. Een ruiterpaspoort is niet alleen nodig voor wedstrijden. Het heeft nog veel meer voordelen. Zie “Ruiterpaspoort”

Inschrijven
Heb je een ruiterpaspoort dan moet je het bord bij de kantine in de gaten houden. Daar hangen wij de inschrijflijsten voor de wedstrijden op. In de agenda kun je zien wanneer er weer wedstrijden zijn. In principe begin je altijd in de F1, alleen in overleg met de instructie of met iemand van de wedstrijdcommissie, kun je hoger beginnen (dit moet je er dan wel bij vermelden). Je moet jouw naam en de namen van 5 pony’s (of paarden) opgeven waar je op zou willen rijden en de proef die je moet rijden. Een week voor de wedstrijd hangen wij de startlijst op en daar staat dan op hoe laat de proeven beginnen, de volgorde van de starts en op welke pony (of paard) jij zit.